Vitamin K2+ Hvordan virker Vitamin K2

Vitamin K2 fra kilden Menaquinon-7 er naturlig, tas lett opp i kroppen og har flere gode helseeffekter.

Benbygning og ledd

Vitamin K2 beskytter produksjonen av benvev ved sykdom og betennelser i kroppen, slik at skjelettet ikke svekkes. Når man er syk kan bencellene i kroppen miste evnen til å mineralisere, noe som danner hardt benvev. Det samme gjelder etter hvert som man blir eldre. Ved dannelsen av hardt benvev øker risikoen betraktelig for brudd i knokler, håndledd og lårhals. Vitamin K2 bidrar effektivt til å opprettholde normale knokler og benbygning, og reduserer risikoen for benskader.

Hjerte og kar

Vitamin K2 beskytter blodårene mot åreforkalkning, som ofte kan føre til hjerteslag, nyreskader og hjerteinfarkt. Etter hvert som man blir eldre blir blodårene stivere på grunn av kalsium, som nordmenn gjerne får i seg store mengder av, og som samler seg i veggene av blodårene. Vitamin K2 bidrar aktivt til å frakte oppsamlet kalsium fra blodårene og ut i skjelettet, slik at blodet kan strømme fritt. Dette gjør Vitamin K2 til en effektiv bidragsyter i kampen mot åreforkalkning og alvorlige følgesykdommer.

Dokumentert effekt

Effekten av Vitamin K2 er i nyere tid godt dokumentert gjennom kliniske studier, samt ved omtale fra anerkjente institusjoner og nyhetskilder.
+ Les dokumentasjon

Vitamin K2 informasjonsvideo

Har du noen gang lurt på hvordan Vitamin K2 egentlig fungerer i kroppen, og hvorfor vitaminet er så viktig? Det fulle svaret får du i informasjonsvideoen her (på engelsk).