Vitamin K2+ Magasinet

Slik kan du forebygge med Vitamin K2

At kroppen trenger vitaminene A, B, C, D og E, er barnelærdom. De siste årene har vitamin K2 fått stadig mer oppmerksomhet på grunn av betydningen for blodets koagulasjon (levring), beinbygning, nervevev og blodårer.

Fikk Nobelprisen for vitaminfunn

Vitamin K er ble oppdaget så sent som i 1934 av den danske biokjemikeren Henrik Dam, som ble belønnet med Nobelprisen for funnet. Vitaminet fikk navnet K fordi betydningen for koaguleringen som ble oppdaget først. Det finnes i to naturlige former, K1 og K2.

Ennå gjenstår mye forskning på vitamin K2, men de senere årene har en rekke internasjonale studier vist at vitaminet også kan bidra til å beskytte mot beinskjørhet og hjerte- og karsykdommer.

 

Halvert risiko for hjerteinfarkt

I den såkalte Rotterdam-studien fant forskere ved universitetet i Maastricht at forsøkspersoner som inntok vitamin K2 hadde halvert risiko for hjerteinfarkt sammenliknet med befolkningen for øvrig.

kvinnene som hadde et høyt innhold av K2 i kosten hadde 20 prosent lavere risiko for åreforkalking

Funnene fra Rotterdam-studien ble bekreftet i en undersøkelse ved University Medical Center i Utrecht. Denne studien omfattet 564 kvinner som hadde passert overgangsalderen. Resultatet viste at kvinnene som hadde et høyt innhold av K2 i kosten, ca. 45 mg om dagen, hadde 20 prosent lavere risiko for åreforkalking enn de som hadde et lavere inntak.

 

Beskytter mot forkalking

Det er proteinet Matrix Gla Protein (MGP) som i størst grad hemmer forkalking i bløtvev, og dette proteinet er avhengig av K2. Hvis blodårene mister elastisitet, øker risikoen for høyt blodtrykk.

Vitamin K2 beskytter spesielt de elastiske fibrene i blodkar, og det kan til og med redusere allerede dannet forkalkning i årene.

 

Får du nok vitamin K2?

Vitamin K2 finnes naturlig i grønne bladgrønnsaker som brokkoli, spinat og grønnkål, enkelte planteoljer (raps-, soya- og olivenolje) og til dels i egg, frukt, kjøtt og meieriprodukter. Det finnes også i lever, enkelte oster og gjærede produkter som natto (japansk rett som består av gjærede soyabønner).

 

Naturlig tilskudd

Vitamin K2 er fettløselig, men i motsetning til andre fettløselige vitaminer er kroppens lager relativt små. Derfor trenger vi regelmessig tilførsel. Det er god grunn for å supplere inntaket av vitamin K2 med et kosttilskudd.

Tilskuddet Vitamin K2 Pluss fra Natura Lab er ren K2 fra naturlige kilder. En tablett vitamin K2 Pluss tilsvarer anbefalt døgndose. K2 anbefales gjennom hele året.

Vitamin K2+Forebygg hjerte- og karsykdommer og styrk benbygningen

Ja takk! Jeg vil prøve Vitamin K2 Pluss til 50% rabatt, kun kr. 149,- Gratis frakt.

  • Adressen gjelder som leveringsadresse. Dersom fakturaadresse er en annen enn oppgitt adresse, vennligst kontakt kundeservice etter gjennomført bestilling.
  • Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta 2 måneders forbruk annenhver måned frem til oppsigelse for kun 149 kr i måneden (298 kr annenhver måned). For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Ingen binding, vi er tilgjengelige for deg!