Vitamin K2+ Magasinet

Annenhver kvinne rammes av beinskjørhet

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder beinbrudd. Hvert år registreres det cirka 50.000 bruddskader her til lands, og vi kan ikke bare skylde på glatte fortau.

Beinskjørhet – osteoporose – er en norsk folkesykdom, og statistikken viser at nesten annenhver kvinne og hver femte mann over 50 år vil oppleve et beinbrudd på grunn av tilstanden.

Overgangsalderen

Årsaken til den høye forekomsten av beinskjørhet i Norge er ikke kjent. Men vi vet at sykdommen både kan være arvelig og skyldes forskjellige sykdommer og livsstil. Dessuten svekkes skjelettet naturlig med alderen. Prosessen starter allerede i 40-årsalderen, og er særlig offensiv hos kvinner i de første årene etter overgangsalderen.

Stor interesse for vitamin K2

Kalsium, fosfor og vitamin D er en «supertrio» som stryker skjelettet. De siste årene har forskere også viet vitamin K2 stor oppmerksomhet. Dette vitaminets gunstige effekt på beinbygningen ble først påvist i Japan, hvor studier fant sammenheng høyt inntak av vitamin K2 gjennom kosten og lav forekomst av beinskjørhet.

Studier fant sammenheng høyt inntak av vitamin K2 gjennom kosten og lav forekomst av beinskjørhet

Det gjenstår ennå mye forskning på vitamin k2, men en rekke internasjonale studier peker på at vitamin K2 kan bidra til å redusere risikoen for beinskjørhet. I de såkalte Rotterdam-studiene fikk over 4.800 osteoporoserammede kvinner og menn over 55 år daglig tilskudd av vitamin K2 over en tiårsperiode. Resultatene viste stor forbedring av sykdommen.

Norsk forskning

I begynnelsen av 2015 offentliggjorde en gruppe forskere ved Universitetet resultater av en studie som viser at vitamin k2 beskytter kroppens produksjonen av benvev ved betennelser. Vitaminet beskytter med andre ord skjelettet når du er syk.

Professor Jan Oxholm Gordeladze sier til VG at nordmenn trolig ikke får i seg nok i seg nok av vitaminet gjennom kosten.

– Hvis man skal følge norske kostholdanbefalinger, kan man kanskje prøve med et inntak av vitamin K2 i kapselform, sier Gordeladze til avisen.

Årsaken til vitamin K2s gunstige effekt på beinbygningen er trolig at vitaminet er nødvendig for dannelsen av spesielle proteiner som binder seg til kalsium og på den måten bidrar til en styrket beinbygning.

Får du nok vitamin K2?

Det beste vi kan gjøre for å forebygge beinskjørhet er å holde oss fysisk aktive og få nødvendige næringsstoffer gjennom kosten.

Vitamin K2 finnes naturlig i grønne bladgrønnsaker som brokkoli, spinat og grønnkål, enkelte planteoljer (raps-, soya- og olivenolje) og til dels i egg, frukt, kjøtt og meieriprodukter. Det finnes også i lever, enkelte oster og gjærede produkter som natto (japansk rett som består av gjærede soyabønner). Allikevel får de aller fleste i seg altfor lite av det viktige vitaminet.

Naturlig tilskudd

Vitaminet er fettløselig, men i motsetning til andre fettløselige vitaminer er kroppens lager relativt små. Derfor trenger vi regelmessig tilførsel. Det er god grunn for å supplere inntaket av Vitamin K2 med et kosttilskudd.

Tilskuddet Vitamin K2 fra Natura Lab er ren K2 fra naturlige kilder. En tablett Vitamin K2 Pluss tilsvarer anbefalt døgndose. K2 anbefales gjennom hele året.

Vitamin K2+Forebygg hjerte- og karsykdommer og styrk benbygningen

Ja takk! Jeg vil prøve Vitamin K2 Pluss til 50% rabatt, kun kr. 149,- Gratis frakt.

  • Adressen gjelder som leveringsadresse. Dersom fakturaadresse er en annen enn oppgitt adresse, vennligst kontakt kundeservice etter gjennomført bestilling.
  • Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta 2 måneders forbruk annenhver måned frem til oppsigelse for kun 149 kr i måneden (298 kr annenhver måned). For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Ingen binding, vi er tilgjengelige for deg!