Vitamin K2+ Magasinet

5 myter og fakta om Vitamin K2

Det kan være vanskelig å holde tungen rett i munnen når man snakker om vitaminer. Hvorfor de er viktige, hva som skjer ved mangel og hvilke opplysninger som er fakta eller myte. Her får du oppklart fem vanlige myter om Vitamin K2.

Myte 1: Vitamin K er et enkelt vitamin

Fakta: Vitamin K  består av en gruppe av essensielle fettløselige vitaminer. Vitamin K familien er delt inn i Vitamin K1, ett molekyl (phylloquinone), og Vitamin K2, en gruppe av molekyler (menaquinoner). Vitamin K2 finnes i flere former, hvor de vanligste er den syntetiske menaquinone-4 (MK-4) og naturlig eller syntetisk menaquinone-7 (MK-7).

Myte 2: Jeg spiser mye grønne bladgrønnsaker, så jeg får nok Vitamin K2

Fakta: Mens Vitamin K1 finnes i grønne bladgrønnsaker, er ikke dette gjeldende for Vitamin K2. En liten mengde av Vitamin K2 er tilstede i tykktarmen, hvor det syntetiseres av tarmens mikroflora. Vitamin K2 finnes først og fremst i animalske produkter som kjøtt, meieriprodukter og egg. Vitamin K2 er også å finne i fermentert mat som ost, yoghurt, og natto, en tradisjonell japansk rett av gjærede soyabønner .

Myte 3: Med alle bladgrønnsaker jeg spiser, får jeg fordelene av Vitamin K2

Fakta: På samme måte som Vitamin K1 og K2 kommer fra forskjellige kilder, har de også forskjellige fordeler. Vitamin K1 er primært kjent for blodkoagulering, og prosesseres i leveren. Vitamin K2 på den andre siden, blir transportert forbi leveren slik at det er tilgjengelig for andre vev i kroppen, noe som er grunnen til at det har vist seg gunstig for ben og hjertesykdommer .

Myte 4: Jeg sørger for å spise mye ost, og får tilstrekkelig med Vitamin K2 fra dette

Fakta: Vitamin K2 finnes bare i “ekte” ost, det vil si ost som er lagret og skåret fra et hjul eller er produsert fra bunnen av etter tradisjonelle metoder. Det finnes mange ostetyper som ikke er lagret tilstrekkelig eller inneholder mye rapsolje og andre næringsmidler som gjør at innholdet av Vitamin K2 er lavt eller fraværende. Kun kraftig lagrede oster kan gi store nok mengder Vitamin K2 for å dekke anbefalt daglig inntak.

Myte 5: Jeg føler meg veldig bra, så jeg har definitivt ikke vitamin K2 mangel

Fakta: Vitamin K-mange fører som oftest ikke til dramatiske, intense eller smertefulle symptomer slik man kan gjøre ved mangel på andre vitaminer. Vitamin K1 mangel kan føre til manglende blodlevring, slik at man ved kutt og sår blør unormalt mye. Mangel på Vitamin K2 kan føre til nedsatt benhelse (potensielt osteoporose), og forkalkning av blodårer. Tilstander som stive og uelastiske årer og nedsatt benhelse er ikke umiddelbart synlig.

Vitamin K2+Forebygg hjerte- og karsykdommer og styrk benbygningen

Ja takk! Jeg vil prøve Vitamin K2 Pluss til 50% rabatt, kun kr. 149,- Gratis frakt.

  • Adressen gjelder som leveringsadresse. Dersom fakturaadresse er en annen enn oppgitt adresse, vennligst kontakt kundeservice etter gjennomført bestilling.
  • Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta 2 måneders forbruk annenhver måned frem til oppsigelse for kun 149 kr i måneden (298 kr annenhver måned). For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Ingen binding, vi er tilgjengelige for deg!